blog placeholder

Dit is een mooie basis voor alle soepen!
Bon appetit!

Groentebouillon

Het maken van een groentebouillon is heel erg makkelijk en véél smakelijker. Weg met de vegetarische bouillonblokjes! Het belangrijkste ingrediënt is tijd. Bouillon is de basis van vele sauzen en soepen. Het ligt voor de hand om een bouillonblokje of bouillonpoeder te gebruiken. Het is veel lekkerder om zelf een bouillon te trekken, mits je daar tijd voor hebt, natuurlijk. 

-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 uien, kleingesneden
-1 winterwortel, in halve ringen
-1/2 bleekselderij, kleingesneden
-1 prei, kleingesneden (ook het groen)
-1 takje peterselie
-1 takje selderij
-1 l water
-Zout

1. Verwarm de olie in een pan. Voeg alle groenten en kruiden toe.
Laat even bakken maar niet verkleuren

2. Giet het water erbij en laat 20 minuten trekken

3. Zeef de soep en breng op smaak met zout.

bouillon kan je gewoon invriezen. Je kan eventueel minder water gebruiken bij het aanmaken en dan later verdunnen als je het gaat gebruiken.