Bereidingstijd 20 min
Per persoon ca. 53 kcal/23 kj
Benodigdheden voor 16 stuks
1 sjalotje
5 takjes dille
geraspte schil en sap van een halve onbespoten citroen
2 el fijngehakte prei
fijngehakte wortel, venkel en selderij, van elk 1 el
8 peperkorrels
1 tl mosterdzaadjes
5 pimentkorrels
2 el suiker, 1 el zout
2 zalmforelfilets
4 sneetjes witbrood
1-2 el boter
2 tl geraspte mierikswortel
1,5 dl crème fraîche
Pel en snipper het sjalotje.
Was en droog de dillen en hak de takjes fijn.
Meng dille, sjalotsnippers, citroensap- en rasp.
Voeg de fijngehakte groenten toe en meng alles.
Wrijf de specerijen met suiker en zout fijn in een vijzel en doe ze bij het groentenmengsel.
Meng alles goed.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vis.
Dek de filets af met folie en verzwaar ze met een houten plankje.
Laat de vis 2 dagen marineren in de koelkast.
Snijd voor het opdienen het brood in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan rondom bruin in de hete boter.
Snijd de visfilets schijn in kleine stukjes.
Roer de mierikswortel door de crème fraîche en bestrijk de crostini’s met de room.
Leg de stukjes forel erop en dien op.
Smakelijk !!