blog placeholder

Het heerlijkste recept om lekkere Crêpes Suzette te maken. Eenvoudig uitgelegd en dus gemakkelijk om op te volgen.

Voor het beslag:

*75 gram bloem
* 2 eieren
* ¼ liter melk
* 100 gram boter waarvoor je de helft nodig hebt om te bakken en de andere helft nodig hebt voor het deeg
* 80 gram kristalsuiker
* mespuntje zout
*2 gram gist

Voor de saus:

* 1 sinaasappel
* 8 klontjes suiker
* 4 centiliter Grand Marnier
* klontje boter

Bereidingswijze

Op een laag vuurtje laat je de melk lauw worden. Neem een kommetje en doe daar een klein beetje melk in en laat de gist daarin weken. Vermeng de gist en de melk door ze goed door elkaar te kneden met de vingers. Breek dan de eieren en klop deze heel goed los.Neem dan nog een kommetje en doe daar de gezeefde bloem in, strooi het mespuntje zout lans de randen van de kom. Daarna maak je een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin de gist met melk, de eieren, de boter, de suiker en de rest van de lauwe melk. Daarna meng je alles goed door elkaar, terwijl je van binnen naar buiten werkt, zodat het zout dat langst de randen zit pas als laatste in contact komt met de gist.Overdek de kom, zet hem op en warme plaats en laat het deeg op die manier rijzen.

De saus

Wrijf de suikerklontjes tegen de schil van de sinaasappel. Alle suikerklontjes moeten volledig doordrongen zijn van het aroma van de sinaasappel.
Pers daarna de sinaasappel uit. Nadat je een klontje boter in de pan hebt gedaan, voeg je er de suikerklontjes en het sinaasappelsap aan toe. Laat dit enkele minuutjes trekken.
Bak alle pannenkoeken stuk voor stuk met een klontje boter en houd ze warm. Leg alle pannenkoeken tezamen in een andere pan samen met een klontje boter. Na het verwarmen van de Grand Marnier, giet je deze over de pannenkoeken en flambeer. Als laatste overgiet je met de sinaasappelsaus.

En dan mogen onze Crêpes Suzette onmiddellijk opgediend worden. Laat het u smaken!!!