blog placeholder

Heerlijk recept voor crème karamel of vanille flan!

Crème karamel of vanille flan

Aantal personen: 4

Benodigdheden

Crème

_ 2 eieren

_ 0,5 l melk,

_ 4 eierdooiers,

_ 125 g suiker,

_ 1 vanillestokje.

 

Karamel

_ 100 g suiker,

_ 0,5 dl water

Bereiding

_ Smeer 4 vuurvaste vormpjes in met boter,

_ Laat 100 g suiker met 0,5 dl water karameliseren,

_ Verdeel de karamel over de vormpjes,

_ Kook de melk met het vanillestokje,

_ Klop de eieren en de suiker tot ze schuimen,

_ Verwijder het vanillestokje,

_ Giet de kokende melk op de eieren,

_ Giet deze crème op de karamel in de vormpjes,

_ Zet de vormpjes in een vuurvaste schotel, waar je kokendwater indoet zodat de vormpjes half onder water staan,

_ Dek de schaal af en zet het in de oven gedurende 40-50 minuten (voeg water toe indien nodig),

_ Haal uit de oven en laat afkoelen,

_ Schik de flan op een bordje en doe er eventueel wat slagroom bij.

Enjoy!