Heerlijk recept voor crème karamel of vanille flan!
Crème karamel of vanille flan
Aantal personen: 4
Benodigdheden
Crème
_ 2 eieren
_ 0,5 l melk,
_ 4 eierdooiers,
_ 125 g suiker,
_ 1 vanillestokje.
Karamel
_ 100 g suiker,
_ 0,5 dl water
Bereiding
_ Smeer 4 vuurvaste vormpjes in met boter,
_ Laat 100 g suiker met 0,5 dl water karameliseren,
_ Verdeel de karamel over de vormpjes,
_ Kook de melk met het vanillestokje,
_ Klop de eieren en de suiker tot ze schuimen,
_ Verwijder het vanillestokje,
_ Giet de kokende melk op de eieren,
_ Giet deze crème op de karamel in de vormpjes,
_ Zet de vormpjes in een vuurvaste schotel, waar je kokendwater indoet zodat de vormpjes half onder water staan,
_ Dek de schaal af en zet het in de oven gedurende 40-50 minuten (voeg water toe indien nodig),
_ Haal uit de oven en laat afkoelen,
_ Schik de flan op een bordje en doe er eventueel wat slagroom bij.
Enjoy!