blog placeholder
  • Wraps, wie kent ze niet. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? Ik heb drie variaties bedacht die ik graag met jullie zou willen delen, voor ieder wat wils. Wraps als hoofdgerecht, bijgerecht of een snack voor op een verjaardag.

Wrap 1: Krokante kip met honingmosterdsaus:

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen, de overheerlijke wrap met kip en honingmosterdsaus van de Mac Donalds. Waarom maak je hem niet gewoon zelf? Zo bespaar je wat benzine en ben je verzekerd van een verse, goedgevulde wrap.

    • Wat heb je nodig:
    • – Een pan
    • – 3 schaaltjes
    • – Wraps (bij voorkeur de grote)
    • – Honingmosterdsaus (kant-en-klaar)
    • – Kip
    • – Cornflakes
    • – Bloem
    • – Eieren
    • – Bakboter (vast of vloeibaar)
    • – Een krop sla of voorgesneden sla

    • Bereiding:
    • Pak de 3 schaaltjes erbij. Vul 1 schaaltje met bloem, 1 schaaltje met alleen eiwit en 1 schaaltje met cornflakes. Verkruimel de cornflakes (niet te fijn).
    • Snij de kip in grove stukken. Paneer de kip als volgt: eerst bedek je de kip met bloem, vervolgens dompel je de kip in het eiwit en tot slot bedek je de kip volledig met cornflakekruimels. Als de stukken kip gepaneerd zijn kunnen ze gebakken worden in een pan. je bakt de stukken kip in bakboter, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
    • Verwarm de wraps in de magnetron. Leg een wrap klaar en besmeer hem met honingmosterdsaus.Leg vervolgens wat sla in het midden van de wrap (van links naar rechts over de breedte).Ten slotte leg je een antal stukken gepaneerde kip op de sla en rollen maar. Let er wel op de je de warp niet te dik belegd, anders krijg je hem niet dichtgerold. Tip: je kan de warp ook dichtvouwen.

    • Wrap 2: Gerookte zalm met kruidenkaas

Dit is een leuk en simpel recept voor bijvoorbeeld een verjaardag en/of feestje. De bereiding kost weinig tijd, er zijn maar weinig ingrediënten nodig en de wraps vallen gegarandeerd in de smaak.

  • Wat heb je nodig:
  • – Plastic folie
  • – Wraps (bij voorkeur de grote)
  • – Kruidenkaas (kant-en-klaar)
  • – Gerookte zalm
  • – Een krop sla of voorgesneden sla

  • Bereiding:
  • Leg een wrap klaar en besmeer hem rijkelijk met kruidenkaas. Wees niet te zuinig met de kruidenkaas, anders droogt de wrap snel uit. Beleg vervolgens de helft van de wrap met sla.Ten slotte beleg je diezelfde helft met gerookte zalm en rollen maar. Als de wrap klaar is wikkel je hem in plastic folie en klaar is keer. Let er wel op dat je de wraps stevig dicht rolt, om uitrollen te voorkomen. Snij de wrap voor het uitserveren in dunnen rolletjes en steek er een prikkertje in. Tip: de zalm kan je ook vervangen voor salami of ham. Wanneer je ham gebruikt is het ook erg lekker om pesto te gebruiken in plaats van kruidenkaas. Zo kan je eindeloos variëren.
     

Wrap 3: Gekruid gehakt met diverse groenten

“Last but not least”, een gerecht met veel mogelijkheden. De basis van dit gerecht is gehakt (en de wrap natuurlijk), de groenten die je toevoegt kies je zelf. Om een voorbeeld te geven heb ik een aantal ingrediënten gekozen die ik lekker vind.

  • Wat heb je nodig:
  • – Een pan
  • – Een aantal schaaltjes (voor de groenten)
  • – Wraps (bij voorkeur de grote)
  • – Gehakt
  • – Een zakje kruidenmix (“seasoning mix”) voor het gehakt
  • – Een krop sla of voorgesneden sla
  • – Een paprika
  • – Een rode ui
  • – Een tomaat
  • – Een blikje maïs

  • Bereiding:
  • Snij de paprika en de tomaat in kleine stukjes en de rode ui in ringen. Indien nodig: snij de sla in dunne reepjes. Maak vervolgens het blikje maïs open. Doe deze ingrediënten in aparte bakjes.Bak het gehakt rul en voeg het zakje kruidenmix toe (oftewel: volg de instructies op de verpakking).
  • Verwarm de wraps in de magnetron.Zet de pan met gehakt, de schaaltjes met groenten, en een bord met de verwarmde wraps op tafel. De wraps kunnen gevuld worden met ingrediënten naar keuze. Eet smakelijk!