blog placeholder

Zelf chocolademousse maken is ontzettend makkelijk maar veel lekkerder dan als je het in de winkel koopt. Koop wel chocola van goede kwaliteit, dat is belangrijk! Lees hier hoe je binnen een paar uur heerlijke chocolademousse hebt.

Ingrediënten

  • 280 gram pure chocolade
  • 160 gram poedersuiker
  • 70 ml koffielikeur
  • 60 ml water
  • 600 ml slagroom
Bij het kopen van de chocola moet je erop letten dat hij van goede kwaliteit is, anders wordt de chocolademousse veel minder lekker. Een goede test is hierbij om van te voren wat chocolade te proeven. Als je het lekker vindt om los op te eten, is het goed.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Roer de koffielikeur, de poedersuiker en het water er doorheen
  3. Klop, in een andere kom, de slagroom bijna stijf
  4. Roer dan heel voorzichtig, niet met een mixer of garde, de slagroom door het chocolademengsel.
  5. Laat het een paar uur in de ijskast opstaan
  6. Geniet ervan!