blog placeholder

Dit is een perfect recept voor een echt meidenavondje, als afsluiter van een romantisch dineetje of zomaar omdat ze nou eenmaal zo lekker zijn. De cakejes zijn makkelijk om te maken en snel klaar, ideaal dus!

Benodigdheden voor ongeveer 10 cakejes

Grote mengkom

Mixer (of een garde)

ongeveer 10 papieren cakevormpjes

Ingredienten

100 gram suiker

100 gram boter (of margarine)

100 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

30 gram gedroogde geraspte kokos 

100 gram choclade puur, of een combinatie van puur, melk en wit

 

Tips

Je kunt een theelepel cacaopoeder toevoegen om de chocolade smaak te versterken.

Als je geen gedroogde geraspte kokos in huis hebt kun je in plaats daarvan ook suiker gebruiken.

 

Werkwijze

Verwarm de over voor op 200 graden.

Zet de bakplaat met de papieren cakevormpjes klaar. Strooi een beetje kokos op de bodem van elk cakevormpje zodat de bodem bedekt is. Breek of hak de chocola in 10 stukken en leg een stuk chocola in de cakevormpjes.

Meng de boter en suiker in de kom met de mixer door elkaar. Klop het ei los en voeg toe aan het mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe (niet alles in een keer om klontjes te voorkomen) en naar smaak cacaopoeder. Mix alles tot een glad beslag.

Schenk het beslag in de cakevormpjes op de chocola (zorg dat de kokos zoveel mogelijk op de bodem bijft liggen). Schenk de cakevormpjes niet te vol, blijf minimaal een halve centimeter van de rand.

 Plaats de cakejes in de oven en breng de temperatuur terug naar ongeveer 160 graden en bak ze voor 20 minuten. Prik met een sateprikker in de cakejes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar en klaar! Laat ze buiten de oven even afkoelen, ze smaken het lekkerste als ze nog warm zijn en de chocola nog zacht is. Serveren met een beetje poedersuiker, verse aardbeien en een glas koude witte wijn.

 

Decoratie tips

Voor een high tea is het leuk om de cakejes te versieren.

 Een simpele glazuur maak je met poedersuiker en water, meng het in een kommetje tot een gladde massa, smeer het op de cakejes en laat even drogen. Het is leuk om een paar druppels kleurstof aan het glazuur toe te voegen, voor bijvoorbeeld roze cakejes. Versier de cakejes als het glazuur nog nat is met bijvoorbeeld hagelslag, kokos decoratie hartjes, marsepijn, etc.