blog placeholder

Maak zelf uw chocolade-ijs, kokos-ijs, vanille-ijs of aardbeienroomijs

Chocolade-ijs

Ingrediënten
1oo gr melkchocolade
4 eidooiers
50 gr kristalsuiker
150 ml melk
300 ml slagroom

Bereiding
Hak de chocolade fijn en zet hem opzij. Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. Breng in een steelpan de melk en room tegen de kook en schenk het in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel. Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden. Roer er van het vuur af de chocolade door en blijf roeren tot deze is gesmolten. Laat de vla volledig afkoelen en draai er dan ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

 

 Aardbeienroomijs

Ingrediënten
150 ml slagroom
100 g gecondenseerde zoete melk (blikje)
1 pond verse aardbeien (of frambozen, bramen of een mix)

Bereiding
Breng in een steelpan de slagroom en gecondenseerde melk al roerend langzaam tegen de kook aan. Laat hierna het mengsel volledig afkoelen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in plakjes of hak ze grof en pureer ze in een blender of keukenmachine. Roer de aardbeienpuree door het afgekoelde roommengsel en draai hiervan ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Serveersuggestie
Bewaar een paar aardbeien ter decoratie.In plaats van aardbeien kunt u natuurlijk ook bramen, frambozen of ander zomerfruit gebruiken.

 

Kokos-ijs

Ingrediënten
500 ml kokosmelk
200 ml gecondenseerde gezoete melk (blikje)

Bereiding
Breng in een steelpan, onder af en toe roeren, de kokosmelk en gecondenseerde melk langzaam tegen de kook en laat het mengsel daarna volledig afkoelen. Draai van de afgekoelde vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine. Hoe kouder het mengsel, hoe sneller het ijs klaar is.

Serveersuggesties
Heerlijk met gecaramelliseerde ananas of lychees.

 

Vanille-ijs

Ingrediënten
300 ml vanillevla uit pak of fles
300 ml slagroom
25 g poedersuiker
2 theelepels vanille-essence

Bereiding
Doe de vanillevla in een kom, voeg de vanille-essence toe en meng alles goed. Schenk de slagroom erbij, zeef de poedersuiker erboven en roer alles nogmaals goed door. Zet als je tijd hebt het vlamengsel zo’n 3-4 uur in de koelkast om de bereidingstijd in de ijsmachine te verkorten. Draai van het mengsel vervolgens ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Als het mengsel goed koud is, is het ijs in ± 15 minuten klaar, hoe minder koud het mengsel, hoe langer de bereidingstijd, maar nooit langer dan 45 minuten. Als het dan nog geen ijs is, wordt het nooit ijs.