blog placeholder

Veel mensen houden zich bezig met hun figuur en gewicht. Het chocolade dieet schijnt goed te zijn voor mensen die willen afvallen. Ook is het goed voor mensen die verlost willen worden van hun verslaving aan chocolade. Kan je wel afvallen van een dieet waarin je chocolade eet? Klopt het wel dat je van een chocoladeverslaving af kan komen met dit dieet?

 

Afslanken
Afslanken is nou eenmaal voor de meeste mensen niet makkelijk. Vaak kan je een dieet niet voor lange tijd volhouden en kom je het afgevallen gewicht snel weer aan. Men zegt vaak dat je je eetgewoonten moet aanpassen en je levensstijl moet omgooien. Als er geen drastische maatregelen getroffen moeten worden kan je het beste een dieet volgen dat maar een paar dagen duurt. Het liefst willen mensen dit in zo’n kort mogelijke tijd.

Waarom zou je dit dieet gaan volgen?
Het chocolade dieet is bedoeld voor mensen die willen afvallen, maar vooral van een chocoladeverslaving af willen komen. Het doel van het dieet is dat je jezelf niet verbiedt om chocolade te eten. Omdat dit van jezelf mag, zal je geen andere ongezonde snacks eten. Zo zal je op een verantwoordelijke manier omgaan met het eten van chocolade.

Hoe werkt het chocolade dieet?
Misschien klinkt het een beetje tegenstrijdig, maar in de eerste week van het dieet moet je juist geen chocolade eten. Zo krijg je het verlangen naar chocolade onder controle. Verder moet je proberen de chocolade niet te vervangen met een andere ongezonde snack, want dan loop je je doel voorbij. Eet voor de rest zoals je normaal zou doen. In de tweede en derde week eet je dagelijks 150 calorieën aan chocolade, zo leer je de chocolade meer te waarderen en ga je op een meer verantwoordelijke manier met chocoladeconsumptie om. Naast de chocolade eet je 3 maaltijden, deze dienen voedzaam en gezond te zijn. Onthoud dat je niet te grote porties neemt:

 1. Ontbijt: Havermout, gemaakt met magere melk of water met fruit en kaneel
 2. Lunch: Salade met groenten en een boterham met ei
 3. Diner: Vis of kip met groenten en aardappelen

In de vierde week mag je maximaal 200 calorieën aan chocolade eten. Voor de rest doe je hetzelfde als in week 2 en 3.

Gezonde gerechten
Om een beter idee te krijgen van wat je het beste kunt eten tijdens het dieet, zijn hier nog een paar ideeën:
Ontbijt:

 1. Yoghurt met walnoten en banaan
 2. Quinoa met fruit en noten
 3. Lijnzaadcrackers

Lunch:

 1. Aardappelsalade
 2. Boerenomelet met groenten
 3. Wraps met salade, zalm en groente

Diner:

 1. Broccolipap met geroosterde walnoten
 2. Tomatensoep
 3. Wortelsoep

Gezondheidsvoordelen van chocolade
Bruine en witte chocolade hebben niet zoveel gezondheidsvoordelen, maar vooral pure chocolade. Dit is dan wel de chocolade waar minimaal 75 procent cacao inzit. Pure chocolade helpt bloed – en vaatziekten te voorkomen, zit vol met vitamines en mineralen en diabetici hebben er baat bij. Houd er rekening mee dat je het wel met mate moet eten en dat hele pure chocolade vaak als minder lekker wordt gezien in vergelijking tot de witte en bruine variant.