blog placeholder

Hoe maak je de lekkerste cupcakes.

Cupcakes maken is een nieuwe rage. Het is leuk en uitdagend. Nadat de eerste zijn gebakken ben je alweer nieuwe recepten en mogelijkheden aan het bedenken. Om je alvast een beetje op weg te helpen hier een recept voor chocolade cupcakes, en omdat ik een echte chocolade liefhebber ben is deze dan ook op en top chocola!. En deze cupcake is echt heerlijk.


Ingrediënten chococupcake
Voor 12 cupcakes

125 gr roomboter
125 gr kristalsuiker
125 gr zelfrijzend bakmeel
2 el melk
2 eieren
4 el cacaopoeder
50 gr geschaafde melk(of puur)chocolade

Chocolade topping
75 gr pure chocola
100 ml    Slagroom
100 gr poedersuiker

Zorg ervoor dat je de betere producten koopt om cupcakes te maken. Dit scheelt een hoop bij het maken van je cupcake. Goedkope producten kan wel maar vaak is de smaak toch minder en de afwerking minder.

Tevens voordat je begint wil ik je eraan herinneren dat alles al op kamertemperatuur moet zijn voordat je begint met mengen.

Electrische oven kun je alvast laten voorverwarmen op 170 graden.

Het mooiste is om de papieren vormpjes in de cupcake ovenschaal te zetten. Zo behouden de cupcakes hun mooie ronde vorm en heb je een leuk papiertje er omheen.

Vervolgens doe je de boter in een mixkom en laat je het met de mixer zacht worden. Dan beetje bij beetje suiker toevoegen op middelhoge stand van de mixer om het beslag luchtiger te maken. Een voor een de eieren toevoegen en steeds een beetje zelfrijzend bakmeel toevoegen. Melk toevoegen, cacaopoeder en de chocoladeschaafsel, dan nog 1 a 2 minuten mixen op middelhoge stand todat het een luchtige massa wordt.

Wanneer het beslag lekker luchtig is kun je de vormpjes tot max 2/3 vullen. Ook lekker is om hier een klein stukje chocola in te doen. Dat zakt met bakken dan helemaal in je cupcake. Als alle vormpjes gevuld zijn zet je het in het midden van de oven en na 20 tot 25 minuten zijn ze klaar. Even met de satéprikker in de cake prikken en wanneer deze er droog uitkomt is de cake van binnen gaar.

Nu de chocolade topping.

Chocola in stukjes laten smelten in een pannetje. Wanneer dit gesmolten is voeg je langzaam de slagroom erbij. Steeds goed roeren totdat het een glad beslag wordt. Poedersuiker ook steeds beetje bij beetje toevoegen en goed roeren. Topping goed laten afkoelen (evt in de koelkast) na 1 of 2 uur is de topping stijf en kun je de cupcake ermee versieren.

Eet smakelijk!