blog placeholder

Waarom geeft chocola je een goed gevoel? Waarom zijn we optimistisch na het eten van chocola? Wat is de werking en wat doet het met je.

Waar chocolade en cacao wel niet goed voor is. Een heleboel mensen zijn niet of nauwelijks op de hoogte van de werking van chocolade, of eigenlijk cacao. Hieronder staan een paar werkingen van chocola die niet allen zo bekent zijn.

 

 

Gemoedsstand

In chocola zit een stofje genaamd fenylethylamine”. Dit is hetzelfde stofje wat onze hersenen aanmaken wanneer wij verliefd zijn. Verder zit er in cacao theobromine en cafeine(klein beetje) wat opwekkende stoffen zijn die zorgen dat er een kleine toename in het bloed van serotine en dopamine. Dit worden ook wel gelukshormonen genoemd, Dus het is geen wonder dat velen van ons chocola associeren met een gelukzalig gevoel.

 

Tegen vermoeidheid

Theobromine is tevens een opwekkende stof tegen vermoeidheid. Elke dag een klein stukje pure chocola zou goed zijn en zorgen voor een verhoogde concentratie.

 

Huid

Er zijn zelfs onderzoeken die beweren dat cacao goed is voor de huid. Het zou de huid hydrateren en zelfs sterker, dikker en zachter maken. Tevens zou cacao je huid beter beschermen tegen UV-licht. Dit komt door de zwavel die in cacao zit, en dit is goed voor huid, haar en nagels. Er zit in cacao zelfs natuurlijke antiaging stoffen

 

Bloeddruk

10 mg chocola per dag zou de kans op hart- en vaatziekten verminderen met zo’n 50%. Chocolade eters hebben een lage bloeddruk.Er schijnt zelfs een Indianen stam te zijn die elke dag een soort “bitter”drankje nemen met cacao en zij hebben geen last van hart- en vaatziekten en hebben tevens die lage bloeddruk.

 

Kortom elke dag een beetje chocola is goed voor de gezondheid, en bovendien erg

lekker.