blog placeholder

Hier vind je het recept voor een heerlijk dessert. In dit recept heb ik aardbeien gebruikt, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of bosvruchten.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 150 gram monchou
  • 200 gram opgeklopte slagroom
  • een zakje vanillesuiker
  • 8 tot 10 bastognekoeken
  • 50 gram roomboter
  • een doosje aarbeien

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 2 uur laten rusten in de koelkast

Bereiding:

Verkruimel de koekjes fijn en meng deze met de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel over de 4 glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast.

Mix in een kom de monchou met de vanillesuiker en +/- 6 aardbeien tot een glas mengsel. Klop in een aparte kom de slagroom bijna stijf. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe aan het monchou mengsel en schep het voorzichtig door elkaar heen.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het monchou mengsel over de glaasjes. Zet de glaasjes daarna weer terug in de koelkast en laat ze daar minimaal 2 uur staan.

Je kunt de toetjes nog afmaken met een toefje slagroom en een paar plakjes aardbeien voordat je ze gaat eten.

 

Eet smakelijk!