Een leuke variant op de normale risotto, maar door het toevoegen van de champignons wordt het geheel nog net iets lekkerder. Het is een klassieker alleen dan in een nieuw jasje gestoken.
Benodigdheden
- 350gram gerookte spek
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 225 gram witte champignons
- 100 gram grotchampignons
- 75 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 375 gram risottorijst
- 300 ml droge witte wijn
- 1,2 liter kippenbouillon
- 75 gram geraspte kaas (ter garnering)
- 3 eetlepels gehakte basilicum
Bereiding
- Snijd de spek in dobbelsteentjes.
- Snipper de uit en de knoflook.
- Halveer de champignons.
- Bak het spek en de ui in 40 gram boter en doe ze op een bord.
- Bak de champignons ca. 5 minuten in de rest van de boter en de olijfolie.
- Doe ze over op een bord.
- Bak de rijst samen met de knoflook ca. 1 minuut in de pan.
- Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
- Laat het koken totdat de wijn bijna geheel is opgenomen.
- Voeg de helft van ed bouillon toe, breng aan de kook en laat het doorkoken.
- Voeg nu de rest van de bouillon toe en laat koken totdat de bouillon is opgenomen.
- Voeg nu het spek de champignons en de ui toe.
- Verhit de risotto tot het cremig is.
- Breng het op smaak en roer de gehakte basilicum erdoor.
- Garneer het met de geraspte kaas.
En nu is het een kwestie van serveren en smullen maar!