Het recept voor een heerlijk gekruid stokbroodje dat ik in Spanje van een kok heb geleerd. Aanrader!
Benodigdheden
- Een afbak baguette
- Een stuk knoflook
- Een tomaat
- Olijfolie
- Zout
Werkwijze
- Neem een afbak baguette en snij deze in de lengte door de helft.
- Bak de helften lekker bruin en knapperig.
- Neem een knoflook, breek een stuk af, pel het stuk en snij het door de helft.
- Pak een tomaat en snij deze door de helft.
- Schraap nu met een van de stukken knoflook goed over de binnenkant van een van de stukken brood. Doe hetzelfde met het andere brood en het andere stukje knoflook.
- Pak nu een stuk tomaat en smeer het tomaatsap over de binnenkant van een van de stukken brood terwijl u de tomaats voorzichting leegknijpt. Doe hetzelfde met het andere brood en het andere stuk tomaat.
- Pak nu olijfolie en verdeel voorzichtig een theelepeltje op elk stuk brood.
- Strooi er nog wat zout over heen.
Variatie Tip
- Een gewoon stokbrood op de grill en daarna de instructies volgen is ook heerlijk!
- Nadat u stap 8 heeft gevolgd strooi er nog wat oregano overheen! (Voor een Italiaanse Variatie)