blog placeholder

Het recept voor een heerlijk gekruid stokbroodje dat ik in Spanje van een kok heb geleerd. Aanrader!

Benodigdheden

  • Een afbak baguette
  • Een stuk knoflook
  • Een tomaat
  • Olijfolie
  • Zout

Werkwijze

  1. Neem een afbak baguette en snij deze in de lengte door de helft.
  2. Bak de helften lekker bruin en knapperig.
  3. Neem een knoflook, breek een stuk af, pel het stuk en snij het door de helft.
  4. Pak een tomaat en snij deze door de helft.
  5. Schraap nu met een van de stukken knoflook goed over de binnenkant van een van de stukken brood. Doe hetzelfde met het andere brood en het andere stukje knoflook.
  6. Pak nu een stuk tomaat en smeer het tomaatsap over de binnenkant van een van de stukken brood terwijl u de tomaats voorzichting leegknijpt. Doe hetzelfde met het andere brood en het andere stuk tomaat.
  7. Pak nu olijfolie en verdeel voorzichtig een theelepeltje op elk stuk brood.
  8. Strooi er nog wat zout over heen.
Variatie Tip
  • Een gewoon stokbrood op de grill en daarna de instructies volgen is ook heerlijk!
  • Nadat u stap 8 heeft gevolgd strooi er nog wat oregano overheen! (Voor een Italiaanse Variatie)