blog placeholder

Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke Italiaanse taart! Een smaaksensatie voor uw mond

Buon appetito!

Caprinataart met rood fruit

Ingredienten

Voor de deegbodem:
-300 g patentbloem
-60 g suiker
-1/2 theel zout
-rasp van 1 citroen
-125 g koude boter, in stukjes
-1 ei
-1 eidooier
Voor de vulling:
-500 g caprina (of andere (Italiaanse) roomkaas)
-3 eieren
-90 g suiker
-300 g kersenjam
voor het fruit:
-500 g gemengde rood fruit (zoals aardbeien, rode bessen en frambozen)
-200 g suiker
-100 ml water
-aardappelzetmeel (optioneel)
-springvorm van 26 vm doorsnee

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Beng voor het fruit het water aan de kook en los hierin de suiker helemaal op. Roer het fruit erdoor. Laat afkoelen. Als het mengsel te dun is eventueel binden met een beetje aardappelzetmeel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Meng voor het deeg de bloem met suiker, zout en citroenrasp.
Voeg de boter toe en kneed tot een grof kruimelig deeg.

4. Klop het ei en de dooier los en meng door het deeg. Kneed tot een bal en laat een half uur rusten

5. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee.

6. Klop voor de vulling de caprina, eieren en suiker door elkaar.

7. Smeer de deegbodem in met de kersenjam en schep het caprinamengsel erover.

8. Bak de taart in ongeveer 1 uur tot de bovenkant mooi bruin is.
Laat afkoelen

9. Schep het fruit over de taart.