Zelf canneloni met kip maken, een heerlijk recept! Je kan de pasta zelf maken of voorgemaakt kopen.
Canneloni met kip
Aantal personen: 6-8
Bereidingstijd: Meer dan 1 uur (als je de pasta zelf maakt)
Benodigdheden
Pasta
_ 400 g bloem
_ Halve eetlepel zout
_ 1 eetlepel olie
_ 4 eieren
Vulsel
_ 2 kipfilets
_ 2 uien
_ 2 paprika
_ 3 wortelen
_ Peterselie
_ 1 of 2 teentjes knoflook
_ 2-3 eiwitten
_ Parmezaan
_ Kippekruiden
Bereiding
Vulsel
_ Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze gaar in een braadpan en doe er kippenkruiden over.
_ Kuis de paprika, wortelen en ui en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in een kookpot met voldoende boter zodat ze minder lang moeten garen in de oven.
_ Voeg de kip en de groenten samen met de peterselie, look en parmezaan en roer er het eiwit door (dit zorgt voor een lichte binding).
Pasta
_ Zeef de bloem en het zout en doe het in een kom,
_ Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe de olie en de eieren in het kuiltje,
_ Roer het geheel goed onder elkaar en kneed dan de bloem lang genoeg tot het een mooi egaal deeg wordt,
_ Neem een keukenhanddoen en maak deze vochtig, laat het deeg 1 uur rusten onder de handdoek,
_ Snij het deeg in 2 even grote stukken en leg er een van terug onder de handdoek,
_ Strooi bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2 tot 3 mm, als het deeg aan de rol blijft plakken dan gebruik je meer bloem op het deeg en op de roller,
_ Neem het andere stuk deeg en doe hetzelfde. Zorg dat het deeg op voldoende bloem ligt en dek af met een keukenhanddoek.
_ Snij het deeg in stukken van vb. 15 op 15 cm (afhankelijk van hoe groot je de canneloni’s wilt maken),
_ Schuif de plakken deeg door een pastamachine,
_ Doe vulling op een plak pasta, plooi toe en duw met je vork de naden aan,
_ Smeer met een borsteltje (of als je dat niet hebt met je vingers) de canneloni in, dit zorgt voor een mooie kleur bij het bakken,
_ Plaats de canneloni’s op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschotel, bak in de oven op 180°C gedurende 15 min. (oven voorverwarmen op 200°C),
_ Controleer altijd als de canneloni’s gaar genoeg zijn (baktijd kan verschillen naargelang de dikte).
TIP: Als je zelf geen pasta wilt maken kan je ook voorgemaakte canneloni’s kopen in de supermarkt.
Smakelijk !!!