blog placeholder

Zelf canneloni met kip maken, een heerlijk recept! Je kan de pasta zelf maken of voorgemaakt kopen.

Canneloni met kip

 

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: Meer dan 1 uur (als je de pasta zelf maakt)

 

Benodigdheden

Pasta

_ 400 g bloem

_ Halve eetlepel zout

_ 1 eetlepel olie

_ 4 eieren

 

Vulsel

_ 2 kipfilets

_ 2 uien

_ 2 paprika

_ 3 wortelen

_ Peterselie

_ 1 of 2 teentjes knoflook

_ 2-3 eiwitten

_ Parmezaan

_ Kippekruiden

 

Bereiding

Vulsel

_ Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze gaar in een braadpan en doe er kippenkruiden over.

_ Kuis de paprika, wortelen en ui en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in een kookpot met voldoende boter zodat ze minder lang moeten garen in de oven.

_ Voeg de kip en de groenten samen met de peterselie, look en parmezaan en roer er het eiwit door (dit zorgt voor een lichte binding).

 

Pasta

_ Zeef de bloem en het zout en doe het in een kom,

_ Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe de olie en de eieren in het kuiltje,

_ Roer het geheel goed onder elkaar en kneed dan de bloem lang genoeg tot het een mooi egaal deeg wordt,

_ Neem een keukenhanddoen en maak deze vochtig, laat het deeg 1 uur rusten onder de handdoek,

_ Snij het deeg in 2 even grote stukken en leg er een van terug onder de handdoek,

_ Strooi bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2 tot 3 mm, als het deeg aan de rol blijft plakken dan gebruik je meer bloem op het deeg en op de roller,

_ Neem het andere stuk deeg en doe hetzelfde. Zorg dat het deeg op voldoende bloem ligt en dek af met een keukenhanddoek.

_ Snij het deeg in stukken van vb. 15 op 15 cm (afhankelijk van hoe groot je de canneloni’s wilt maken),

_ Schuif de plakken deeg door een pastamachine,

_ Doe vulling op een plak pasta, plooi toe en duw met je vork de naden aan,

_ Smeer met een borsteltje (of als je dat niet hebt met je vingers) de canneloni in, dit zorgt voor een mooie kleur bij het bakken,

_ Plaats de canneloni’s op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschotel, bak in de oven op 180°C gedurende 15 min. (oven voorverwarmen op 200°C),

_ Controleer altijd als de canneloni’s gaar genoeg zijn (baktijd kan verschillen naargelang de dikte).

 

TIP: Als je zelf geen pasta wilt maken kan je ook voorgemaakte canneloni’s kopen in de supermarkt.

 

Smakelijk !!!