Een lekker Italiaans gerechtje, ‘Cannelloni gevuld met spinazie’. Eenvoudig klaar te maken en toch niet alledaags.
Cannelloni gevuld met spinazie voor 4 personen
– 500 g verse spinazie
– 250 g gare kip
– 25 g boter
– 25 g bloem
– 2 dl melk
– zout
– zwarte peper
– 8 pijpen cannelloni
– 6 dl tomatensaus
– 100 g Parmezaanse kaas
Bereiding
Eerst en vooral gaan we de spinazie goed wassen. Daarna doen we de spinazie en aanhangend vocht in een grote pan, we zetten het deksel op de pan en laten de spinazie gedurende 10 minuten koken.
Haal de spinazie weer uit de pan, laten uitlekken in een vergiet, hak hem in grove stukken en laat hem vervolgens afkoelen.
Het kippevlees moet zeer fijn gehakt worden, neem er desnoods de vleesmolen bij.
Smelt wat boter in een steelpan en roer er de bloem door. Na 1 minuut kooktijd, dit op een zacht vuurtje, meng je er de melk geleidelijk aan toe. Breng de saus al roerend aan de kook totdat je een gladde saus krijgt. Hierna breng je ze op smaak met peper en zout.
Laat de saus dan nog een minuut of 3 verder koken totdat ze dikt wordt.
Neem de steelpan van het vuur en roer nu de spinazie en de kip erdoor. Proef even en breng verder op smaak indien nodig.
De cannelloni doe je in een grote pan met kokend en gezouten water. Kook de cannelloni ongeveer een 15 minuten totdat ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen.
Om de cannelloni te vullen maak je best gebruik van een slagroomspuit. Doe het spinaziemengsel erin en spuit de vulling in de afgekoelde cannelloni.
Dan leg je de gevulde cannelloni in een beboterde ovenschaal, giet de tomatensaus erover en bestrooi ze met geraspte kaas.
De cannelloni neemt een baktijd van ongeveer 20 à 30 minuten in beslag in een voorverwarmde oven op 175°C. Als de dannelloni een mooie goudbruine bovenkant heeft is die klaar om op te dienen.