blog placeholder

Het bereiden van een lekkere Engelse cake!

Allereerst moet je de ingrediënten verzamelen.
Dit is een recept voor 4 personen dus als het een aantal personen minder zijn of meer, moet je natuurlijk minder of meer halen.
Het wijst zichzelf wel.

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 200 gram bakmeel (zelfrijzend)
  • 75 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 60 gram walnoten (het liefst gemalen)
  • 1 ei
  • 6 el melk
  • Suiker naar eigen smaak

Dan beginnen we met het maken van de cake.

Verwarm allereerst de oven op 175 graden.
Doe dan alle ingrediënten in een kom. (behalve de suiker)
Meng alles tot het een romig mengsel word.

Vet de cakeblik in met boter tenzij je een silleconen cakeblik hebt. Deze hoeft namelijk niet ingevet te worden.
Strooi zonodig wat suiker over het mengsel.
Schuif daarna het cakemengsel in het midden van de voorverwarmde over en laat dit ongeveer 75 minuten staan op 175 graden.
Als de tijd erop zit moet je er met een breinaald of een ander voorwerp dat scherp en recht is in de cake prikken.
Komt de naald er uit zonder dat er resten van de cake aanzitten, dan is de cake klaar.
Je laat dan de cake afkoelen in de over met het deurtje open.

Hierna kun je lekker genieten van je eigengemaakte Engelse cake!