blog placeholder

Cajun witvis in een pecan-noten jasje, een leuke variatie op het bereiden van vis in de oven. Het recept is voor 4 personen en kan binnen 15 minuten op tafel staan.

Nodig:

Een schaal om de marinade te maken en de vis in rond te rollen, een oven, snijplank, mes en evenueel een ovenschaal in plaats van de bakplaat van de oven.

Ingrediënten:

4 witvisfilet, 50 cc franse mosterd, 50 cc zure room, 2 bosuitjes of sjalotjes, 2 eetlepels melk, 150 gram gemalen pecannoten en een beetje boter om de bakplaat of ovenschaal in te vetten.

Bereiding:

Zet de oven op 220 graden en snijd de uitjes fijn. Meng in de schaal de zure room met de mosterd, melk en uitjes. Rol de vis door het mengsel en smeer eventueel het mengsel óp de vis, zodat het aan alle kanten bedekt is met het mengsel.
Strooi de gemalen pecannoten op de snijplank en druk de vis aan beide zijden in deze noten, zodat ze aan beide zijden hiermee bedekt zijn.

Leg de filets op een ingevette bakplaat of ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven in 10 tot 15 minuten gaar.

Tip:

Een frisse witte Muskat wijn is een prima begeleider van dit visgerecht, net als de Cajun tomaten-basillicum salade.

Kijk voor de rest van de maaltijd, naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken.

Ook de geschiedenis van de Cajun-keuken is te vinden bij www.foobie.nl onder het kopje regio’s en landen.