blog placeholder

Een Cajun vleespasteitje is een lekker hapje dat helemaal naar eigen smaak gemaakt kan worden. Het bereiden in de oven, in plaats van frituren, is een stuk minder vet en daardoor beter en gezonder. Van dit recept kunnen er 24 pasteitjes gemaakt worden, dit recept bevat 2 varianten voor de vulling.

Nodig:

Oven, snijplank, vulling, braadpan, pollepel, zeef of vergiet, glas, kwast en bakpapier.

Ingrediënten:

Filodeeg-lapjes, 24 stuks minimaal (voor als er eentje mislukt) en 2 eieren

Gehaktvulling:
(olijf)olie, 500 gram gehakt, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 150 cc bouillon, 1 tomaat, 1 theelepel komijn, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel oregano, 2 theelepels koriander.

Varkensvlees met tasso (kruidige ham) vulling:
(olijf)olie, 500 gram varkensvlees, 100 gram tasso (of andere kruidige ham), 1 ui, 1 groene paprika, 150 cc bouillon, 1/2 theelepel tijm, 2 theelepels mosterdpoeder, 1/4 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel gedroogde salie, 50 gram verse selderij.

Bereiding:

Bak het vlees in kleine stukjes in de braadpan in wat olie en snijd alle verse ingrediënten fijn en bak ze erbij, meng alles goed doorelkaar. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op een lage pit.
Zet de oven aan op 190 graden, kluts de eieren in een glas en leg de filodeeg lapjes op een stuk bakpapier dat het hele rooster van de oven bedekt.
Giet het mengsel in zeef of vergiet om het te veel aan vocht eruit te halen.
Leg op ieder filodeegplakje een fikse lepel vulling en vouw het pakje zorgvuldig dicht, de randjes goed dicht drukken.
Ge bruik de kwast om de bovenkant van de pakjes met ei in te smeren en bak de pakjes in 20 minuten in de oven lichtbruin.

Tip:

Als extra toevoeging zijn champignons en aubergines prima geschikt. Voeg voor een pittige vulling een in kleine stukjes gesneden verse groene of rode peper toe.

Kijk voor de rest van de maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken.