Cajun sperzieboontjes uit Louisiana, een pittig groentegerecht als welkome aanvulling op het (Cajun) avondeten, voor 4 personen binnen 10 minuten op tafel.
Nodig:
pan, zeef of vergiet, snijplank en mes en eventueel een schaal om de boontjes in te serveren.
Ingrediënten:
500 gram verse sperzieboontjes, 1 theelepel pittige mosterd, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode verse peper en een beetje boter.
Bereiding:
Haal de boontjes af (snijd uiteindes eraf en snij ze door midden). Kook de boontjes gedurende 8 minuten in de pan en giet ze af. Laat de boontjes even in het vergiet uitdruipen.
Ondertussen:meng in de pan in een beetje boter de gesneden knoflook, ui en verse peper en roer de mosterd erdoorheen.
Voeg de boontjes erbij, goed roeren en serveren.
Tip:
Kijk voor de rest van de (Cajun) maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken en voor de geschiedenis van de Cajun-keuken onder het kopje regio’s en landen.