Een lekkere frisse Cajun salade uit Louisiana met rijpe, zoete tomaten en verse basilicum, snel klaar en past bij elke maaltijd. Het recept is voor 4 personen en past in een zoutarm dieet.
Nodig:
4 schaaltjes (of bordjes) voor de salade, mes, snijplank, keukenpapier.
Ingrediënten:
4 grote rijpe tomaten, bosje verse basilicum, 4 rode uitjes (of sjalotjes), vers gemalen zwarte peper.
Bereiding:
Snijd de tomaten en de uien in kleine stukjes en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Was de verse basilicum en maak die goed droog met een stukje keukenpapier en snijd de blaadjes fijn.
Leg op ieder bordje een klein laagje basilicum blaadjes, zónder stengel. Leg er wat tomaat- en uistukjes op en herhaal dat tot alle ingrediënten op de bordjes liggen. Bestrooi het geheel met wat zwarte peper en serveer de salade.
Tip:
Een dressing, naar keuze, kan over de salade worden gesprenkeld.
Gebruik als variatie plakjes mozzarella, Feta (in olie) of blauw geaderde kaas als garnering. (zoals Danish Blue)
Kijk voor de rest van de maaltijd op www.foobie .nl voor ándere recepten, onder het kopje: eten en drinken.