blog placeholder

Cajun rivierkreeft, het voornaamste bestanddeel van de Cajun-keuken, nu in een kruidige bouillon gaargestoofd. Het recept is voor 4 personen.

Nodig:

grote soep- of braadpan, snijplank en mes.

Ingrediënten:

750 gram aan levende  rivierkreeften, 2 uien, 2 paprika’s, 4 tomaten, 1 stengel bleekselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels peterselie, 500 cc visbouillon, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel gedroogde tijm en een verse peper.

Bereiding:

Snijd de tomaten en uitjes klein, samen met de bleekselderij en de verse peper. Maak de visbouillon in de pan en doe de groenten erbij, goed roeren. Doe nu de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe de levende rivierkreeften in de kokende bouillon en laat het geheel koken gedurende 20 minuten, minimaal.
Haal de rivierkreeften uit de bouillon, laat de bouillon wat inkoken en leg 5 minuten voor het serveren de kreeften nog even in de pan met ingedikt bouillon.

Tip:

Het is misschien een naar idee om de kreeft levend in kokende bouillon te doen, een alternatief is om voorgekookte rivierkreeftestaarten te kopen, die hoeven alleen maar opgewarmd te worden in de bouillon.

Serveer dit gerecht met (safraan) rijst en een salade en een frisse witte Muskat wijn.

Kijk voor de rest van de maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken en voor de geschiedenis van de Cajun-keuken onder het kopje regio’s en landen.