Lekker koken hoeft niet duur te zijn. Met dit recept maak je van twee simpele kipfilets maar liefst vijf of zes lekkere kipburgers. Lekker bij groente en aardappelen en ook op een simpel bolletje met een blaadje sla niet te versmaden!
Wat heb je nodig?
2 lekkere kipfilets
2 eieren
2 eetlepels bloem
2 eetlepels mayonaise
bakboter of olie
Bereiding
Je snijdt de kipfilet in kleine stukjes. In een schaal klop je de eieren goed los, daarna roer je er twee eetlepels bloem en twee eetlepels mayonaise door. Voeg dit mengsel toe aan de stukjes gesneden kipfilet en roer alles goed door elkaar. Verhit een klontje bakboter in de koekepan en schep met een soeplepel een deel van het kipbeslag in de hete pan. Druk met de bolle kant van de lepel het kipbeslag licht aan. Vervolgens bak je de burger op een laag vuur aan twee kanten bruin. Zorg dat je burger goed gaart op een laag vuur. In een grote koekepan bak je er gemakkelijk vijf tot zes gelijkertijd.
Eet smakelijk!