Bubble Tea

Je ziet het steeds vaker in het straatbeeld; mensen die lopen met grote doorzichtige drinkbekers waar een pastelkleurig drankje in zit met allemaal zwarte bolletjes. Dit is Bubble Tea. Maar wat is dat nou precies, waar komt het vandaan en vooral, waar smaakt het naar? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Waar komt het vandaan?

Bubble Tea werd voor het eerst in de jaren ’80 gemaakt in Taiwan, maar wist zich al snel te verspreiden. Tegenwoordig kunnen we er ook in Nederland van genieten; zo zijn er steeds meer Bubble Tea bars te vinden. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven vind je deze bars waar je dit drankje kan vinden.

Wat is Bubble Tea nou eigenlijk?

Eigenlijk is Bubble Tea niet veel meer dan thee met melk, maar dit kan ook met vruchtensiroop. Daarnaast zitten er ook tapioca balletjes in, deze zijn gemaakt van casave, zijn taai met weinig smaak en hebben de structuur van gummibeertjes. Deze balletjes zorgen ervoor dat deze drank een goede schuimlaag heeft, maar ook het feit dat het drankje goed geschud wordt zorgt hiervoor. Wat wel apart is, is dat Bubble Tea lang niet altijd met thee wordt gemaakt. Vooral in Amerika wordt dit erg vaak weggelaten.

Het is dan ook niet echt een gezond drankje want er zit veel suiker in, maar toch wordt hij steeds populairder. In Hollywood wordt hij erg veel gedronken maar ook in Nederland zie je ze steeds vaker. Wil je dit nou zelf ook eens proberen? Dan kun je natuurlijk naar één van de Bubble Tea bars toe gaan. Je zou er ook voor kunnen kiezen hem zelf te maken, dat kan met onderstaand recept!

Bubble Tea recept

voor vier personen heb je 300 gram bevroren aardbeien, 200 gram suiker, 800 ml water, crushed ijs en tapioca balletjes nodig. Deze balletjes kun je in Aziatische supermarkten vinden, of online.

  1. Maak eerst de Tapioca balletjes klaar voor gebruik. Je hebt ongeveer 20 balletjes per persoon nodig, dus voor dit recept heb je er 80 nodig.
  2. Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Als het water kookt gooi je de balletjes in het water en laat dit 12 minuten koken, roer af en toe in de pan.
  3. Haal na 12 minuten de pan van het vuur, doe het deksel erop en laat de balletjes nu nog 12 minuten in de pan stomen.
  4. Giet vervolgens de balletjes af in een vergiet en verdeel deze vervolgens over de glazen.
  5. Doe de aardbeien samen met het water en de suiker in een blender en maak hier een mooie, gladde mix van.
  6. Dit mix je vervolgens met de crushed ijs en verdeelt het vervolgens over de vier glazen.
  7. Gebruik brede rietjes in de glazen waar de balletjes makkelijk doorheen kunnen.

Lees ook: Welke opblaasbare jacuzzi past het beste bij jou? Zo kom je erachter!