blog placeholder

Ingrediƫnten.

  • 500 gram gehakt
  • 1 pot bruinen bonen
  • 1 pak voorgekookte aardappelen
  • Geraspte jong belegen kaas
  • Aardappelkruiden (van Verstegen)
  • Boter

Benodigdheden.

  • Oven
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Ovenschaal

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Begin daarna met het rul bakken van het gehakt. Ondertussen laat je, door middel van een zeef, het sap dat in de pot bij de bruinen bonen zit, weglopen. Zodat je droge bruinen bonen overhoud.
Vervolgens vet je de ovenschaal in met boter (de gehele binnenkant).
De bruinen bonen gaan daarna de ovenschaal in met daarover het rul gebakken gehakt.
Hier overheen worden de aardappelen verspreid, zodat het gehakt en de bonen niet meer te zien zijn.
Strooi de geraspte kaas over de aardappelen. Deze is uiteraard ook aan te passen in oude kaas, dit is naar keuze.
Als laatste strooit u de aardappel kruiden over de kaas en zet u de ovenschaal in het midden van de oven.

Wacht 45 minuten en uw bruinen bonen schotel is klaar om op te eten.