Bereidingstijd 30 min
Per persoon ca. 293 kcal/ 1229 kj
Benodigdheden voor 4 personen
8 groene asperges
zout
8 plakken ham
1 teentje knoflook
8 sneden boerenbrood
8 schoongemaakte gamba’s
4 el olijfolie
1 el sherryazijn
8 zwarte olijven
2 el kappertjes
8 satéprikkers
Maak de asperges schoon, spoel ze af en snijd ze doormidden.
Blancheer ze 3 minuten in water met zout.
Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Halveer de plakken ham in de lengt en rol de asperges erin, snijd de rolletjes in stukken.
Pel het teentje knoflook en snijd het doormidden.
ooster de sneden brood in de pan goudgeel, wrijf ze in met de knoflook en snijd ze in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Rijg de broodblokjes afwisselend met asperges en gamba’s aan de prikkers.
Leg de spiesjes op een bakblik en bestrijk ze met olie.
Rooster ze onder een hete grill aan weerszijden ongeveer 4 minuten.
Neem de spiesjes van het rooster en besprenkel ze met de rest van de olie en azijn.
Garneer met de ontpitte olijven en kappertjes en dien op.
Smakelijk !!