Verwerk oud brood in een overheerlijke broodpudding en fleur hem op met krentjes en rozijnen.
Je kan de broodpudding zowel warm als koud opdienen.
Broodpudding voor 4 tot 6 personen
– Sinaasappelschil
– Citroenschil
– 3 dl melk
– 50 g sukade
– 100 g krenten
– 50 g rozijnen
– 50 g rietsuiker
– 2 afgestreken theelepels speculaaskruiden
– 1 ei
– 225 g oud wit brood
– melk
– boter
– noodmuskaat
– witte basterdsuiker
Bereiding
Eerst gaan we de korstjes van het brood snijden en daarna breken we het brood in kleine stukken.
Je doet de broodstukken in een beslagkom en je giet er de melk over. Je laat dit een 20 tal minuten trekken.
De sukade snij je fijn, rasp de citroen- en sinaasappelschil en roer dit door het broodmengsel.
Voeg er dan de krenten en rozijnen aan toe, samen met de in stukjes gesneden boter, speculaaskruiden en rietsuiker. Meng alles nu goed door elkaar.
Klop de eierdooier los en roer hem door het dik vloeibaar broodmengsel. Eventueel mag je nog een beetje melk toevoegen.
Vet nu een ovenvaste schaal goed in, doe alles erin en bestrooi het geheel met fijngeraspte nootmuskaat.
Laat alles 1 uur en 3 kwartiers tot 2 uur bakken in de oven op 175°C, totdat het een goudbruine kleur heeft.
Haal de broodpudding uit de oven en bestrooi hem met de basterdsuiker.