blog placeholder

Dit recept klinkt misschien al bekend in de oren, maar iedereen maakt het weer anders! Zo heb ik ook een beetje mijn eigen manier gevonden voor dit lekkere tussendoortje.

Duur: 15 min


Wat heb ik nodig?

1. Pistoletjes, wit of bruin zoveel als je wil (als variatie kun je ook een ciabatta nemen, een stuk stokbrood of een kadetje)

2. 500 gram kip. ( meer of minder kan dus ook)

3. Wok olie

4. Een ui

5. Twee eetlepels rode pesto

6. Chilisaus

7. Sambal

8. Komkommer

De voorbereidingen

1. Snij de kip in reepjes of blokjes

2. Snipper de ui

3. Snij de pistoletjes open.

4. Snij de komkommer in plakjes

Aan het werk!

1. Doe wat wok olie in een grote (wok) pan.

2. Als de olie gaat geuren, doe dan de kip in de pan en roer de kip om.

3. Wanneer de kip een goudbruine kleur krijgt, doe dan de gesnipperde ui in de pan en blijf roeren.

4. Wanneer de ui glazig wordt, dan kan je twee eetlepels met rode pesto erbij 5. doen en goed omroeren. Denk erom dat het vuur niet al te hoog staat, anders wordt de kip droog.

6. Daarna kan je er naar eigen smaak (zoete) chilisaus bij doen. Niet te veel,   anders dikt de saus niet helemaal goed in.

7. Ten slotte doe je er naar eigen smaak een paar theelepeltjes sambal bij. (dus tussendoor even proeven!)

8. Eventjes laten borrelen, het vuur uitzetten en nog even laten rusten.

9. Ondertussen kan je de komkommerschijfjes op brood doen ter verfrissing, of gewoon erbij serveren.

10. Schep de hete kip met wat saus op het broodje, en smullen maar!