blog placeholder

Veel mensen accosieren sla of iets groens in een broodje als gezond, maar is een broodje döner echt
zo gezond? In het plaatje hiernaast is te zien dat er erg veel groente tussen zit. Hierdoor denken vele mensen dat dit een gezond gerecht is. Maar schein bedriegt, dit is echter niet waar. Een broodje zoals deze bevat enorm veel zout én vet.

Een broodje doner kebab is geliefd onder vele mensen. Dit broodje vlees komt oorspronkelijk uit Turkije. Dit is oorspronkelijk gemaakt van lamsvlees, maar tegenwoordig worden er meerdere vleessoorten gebruikt, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees. Meestal is dit vlees bewerkt met kruiden. De oorspronkelijker doner bestaat uit een vleesstaaf die belegd is met een laagje vlees en daarna een laagje vet. De vleesstaaf wordt verhit met een gril en in platte stukjes gesneden met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat.

Vervolgens wordt het geserveerd als schotel met sla, tomaat, ui. Bij de schotel is er keuze uit rijst, patat of een broodje. Het kan ook apart op een broodje geserveerd worden, waardoor het makkelijker te eten is en waardoor het ook meer een lunch gerecht is dan een diner gerecht. Bij de doner wordt er vaak in Nederland knoflooksaus, cocktailsaus of sambal toegevoegd.

Een groot deel van de doner wordt geimporteerd uit Duitse fabrieken, hierdoor is de kebab ook veel goedkoper in Duitsland. In Duitsland is een broodje doner te nuttigen voor €1,- terwijl dit in Nederland verschilt van €3,- tot €7,-. Een groot verschil.

In Nederland wordt een broodje doner kebab meestal een broodje kebab genoemd, dit is vanwege het gemak.