Overheerlijke Boeuf Bourguignonne!
Boeuf Bourguignonne – 4 personen
Ingrediënten
- 100 gram ontbijtspek
- 700 gram lendebiefstuk / steak
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- 200 gram zilveruitjes
- 100 gram champignons
- 1 el. bloem
- 2 ½ dl. rode wijn
- peterselie
- rijst
Bereiding
- Snijd de spek, biefstuk en champignons
- Doe de spek in een schaal 3 min. in de magnetron op de hoogste stand
- Biefstuk, knoflook, uitjes, champignons, kruiden toevoegen aan de schaal
- Strooi de bloem erover en schep deze door het vlees
- Dek de schaal af en zet deze 1 min. in de magnetron op de hoogste stand
- Voeg al roerend de rode wijn toe, dek de schaal af en zet deze 5 min. in de magnetron op de hoogste stand (de wijn mag koken)
- Hierna 15 min. op de laagste stand
- Kook ondertussen de rijst.