blog placeholder

Overheerlijke Boeuf Bourguignonne!

Boeuf Bourguignonne – 4 personen

 

Ingrediënten

  • 100 gram ontbijtspek
  • 700 gram lendebiefstuk / steak
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 200 gram zilveruitjes
  • 100 gram champignons
  • 1 el. bloem
  • 2 ½ dl. rode wijn
  • peterselie
  • rijst

 

Bereiding

  1. Snijd de spek, biefstuk en champignons
  2. Doe de spek in een schaal 3 min. in de magnetron op de hoogste stand
  3. Biefstuk, knoflook, uitjes, champignons, kruiden toevoegen aan de schaal
  4. Strooi de bloem erover en schep deze door het vlees
  5. Dek de schaal af en zet deze 1 min. in de magnetron op de hoogste stand
  6. Voeg al roerend de rode wijn toe, dek de schaal af en zet deze 5 min. in de magnetron op de hoogste stand (de wijn mag koken)
  7. Hierna 15 min. op de laagste stand
  8. Kook ondertussen de rijst.