Een bloemkool aangevuld met een verfijnde peterseliesaus.
Voor 4 personen
– 1 grote bloemkool
– 1 eetlepel citroensap
– 1 blikje maïskorrels
Saus:
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 40 g boter
– 40 g bloem
– melk
– zout
– nootmuskaat
Nadat je de bloemkool in grote rozetten hebt verdeeld, leg je een half uur in kout en gezout water.
Daarna spoel je ze goed af. Leg de rozetten in water met zout en citroensap, laat ze koken, maar niet gaarkoken.
De met boter omgeschudde maïskorrels en de bloemrozetten op een schotel schikken en er de peterseliesaus overgieten.
Saus:
De boter, bloem, melk en kruiden goed mengen en tot een niet dikke witte saus laten koken.
Op het einde de fijngehakte peterselie erdoor roeren.
Dit gerechtje kan je serveren met sla en gekookte aardappeltjes.