blog placeholder

Er zitten vreemde producten in waar ik nog nooit van gehoord heb maar bij een Chinese of Indische toko weten ze vrijwel altijd wat ik bedoel, meestal is dit het probleem waarom veel mensen nieuwe recepten nooit uitproberen.

Bloemkool Balti

Benodigdheden:

2 el zonnebloemolie

1 fijngehakte grote ui

1 aubergine in blokjes gesneden

2 el komijnzaad 

2 theelepels mosterdzaad

1 theelepel gemalen geelwortel

1 el  currypasta

2 tot 3 teentjes gehakte knoflook

400 gr. tomaat uit blik

450 ml groentebouillon

1 bloemkool

1  aardapel in blokjes

3 el gemalen amandelen

verse korianderblaadjes om mee te serveren

Stokbrood of turks brook

 

Je breekte de bloemkool tot kleine roosjes en kookt dit samen met de aardappel in de bouillon en de gehakte tomaten en sap en kookt dit tot het gaar is.

Onder het koken verhit je de olie en fruit hierin de ui tot die goudbruin is. Voeg dan de aubergine toe en bak die tot die zacht is. Schep er vervolgens de komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, currypasta, knoflook en gemalen amandelen in. bak dit tot het net gaar is.

Als de bloemkool bijna gaar is gooi je dit bovenstaande mengsel erbij en kookt dit mee tot de bloemkool en aardappel volledig gaar zijn.

Eet smakelijk!