blog placeholder

Dit is het tweede gerecht uit een reeks Filippijnse gerechten. Dit gerecht wordt veel gegeten op familie bijeenkomsten. In plaats van aardappelen kunnen ook noodles gebruikt worden of mihoen

Beef Pot Roast

Ingredienten :

75 gram boter

1.5 kg runderlappen

3 uien in kwart verdeeld

4 tomaten ook in kwart geneden

1/2 kop azijn

2 eetlepels soja saus

2 blaadjes laurier

3 aardappelen (grote) in stukken gesneden

3 zoete aardappelen in stukken gesneden

2 eetlepels gedroogde koriander

Bereiding

Snijd het stoofvlees in stukken.

Plaats het stoofvlees in een braadpan en voeg de uien, tomaten, azijn laurier en soja saus toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur gedurende 2 uur sudderen. (voeg water of runderboullon toe als er niet genoeg vocht in de pan is).

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat zonder deksel nogmaals gedurende 30 minuten langzaam sudderen.

Voeg de aardappelem in stukken toe en sudder nogmaals zonder deksel tot de aardappelen gaar zijn.

Serveer direckt en zet de koriander op tafel. De koriander kan naar smaak over het gerecht geserveerd worden.