blog placeholder

Een goed en duidelijk overzicht hoe je verse pasta maakt.
Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Pasta
Er zijn mensen die beweren dat Marco Polo de pasta in Italie introduceerde. Hij zou het hebben meegenomen ui China. Vanzelfsprekend spreken de trotse Italianen dit tegen; zij beweren dat de Romeinen de pasta hebben uitgevonden. Om graan langer te kunnen bewaren en het te beschermen tegen muizen, maakten zij er een soort lasagne van. Deze lappen pasta werden al snel populair en het duurde niet lang voordat de meeste huisvrouwen in het zuiden ze zelf gingen maken. In Napels hingen de straten niet vol met wasgoed, maar met drogende pasta. Pas zo’n honderd jaar geleden gingen ook Noord-Italianen voor de bijl en sindsdien is pasta daar zelfs belangrijker dan risotto

Basisrecept voor verse pasta

ingredienten

-300 g Italiaanse bloem (doppio zero) of tarwemeel
-3 eieren
-1/2 thee zout

1. Zeef het meel in een kom en maak de kuiltje in het midden

2. Breek de eieren in het kuiltje en voeg hierna het zout toe

3. Meng ei en bloem langzaam met de hand vanuit het midden tot een samenhangend deeg

4. Kneed gedurende ongeveer 15 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.

5. Wikkel in plasticfolie en laat een uur rusten

6. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Draai hierbij het deeg steeds een slag zodat het aan alle kanten gelijkmatig wordt uitgerold.

Het deeg is nu gereed om er elke pasta van te maken die u wilt

Tagliatelle
Rol het deeg voorzichtig op en snijd met een mes in 5 milimeter brede linten. U kunt hiervoor ook een pastamachine gebruiken.