blog placeholder

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus. Eenvoudig te bereiden en variëren naar smaak. Dit recept is genoeg voor 2 a 3 personen.

Ingredienten:

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 300 gram gehakt

– 1 pakje tomato frito

– 1 blikje tomatenblokjes

– Olijfolie

– 1/2 bouillonblokje (rund)

– 1 theelepel Oregano

– Evt. wat extra zout

 

Snipper en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Wanneer de uitjes lichtbruin zijn het gehakt toevoegen. Bak het gehakt rul en bruin. Maal het halve bouillonblokje fijn en voeg het aan het ui/knoflook/gehakt mengsel toe (goed doorroeren). Dan de tomato frito, de tomatenblokjes en oregano toevoegen en weer goed doorroeren. Het vuur wat hoger zetten tot de saus begint te koken, daarna op laag vuur laten pruttelen met het deksel op de pan. Eventueel een snufje zout erbij. (proeven) Vervolgens de saus minimaal een half uur door laten pruttelen en af en toe doorroeren. De saus is klaar wanneer de olijfolie naar de oppervlakte komt. Lekker met geraspte parmesaanse kaas!

Enkele variatie suggesties:

Met courgette:

Voeg een halve courgette in kleine blokjes toe zodra het gehakt gaar is. Twee minuten meebakken en regelmatig roeren alvorens de tomato frito, tomatenblikjes en oregano toe te voegen.

Met zongedroogde tomaat:

Voor je aan de saus begint de zongedroogde tomaat een kwartiertje in lauw water laten wellen. Daarna goed afspoelen met koud water en laten uitlekken. Snipperen en samen met de tomato frito, tomatenblokjes en oregano aan het gehaktmengsel toevoegen.