Wat heb ik nodig om bara’s te maken:
- 1 kg. bloem
- 500 gr. fijn gemalen urdi (erwten)
- 6 teentjes knoflook
- 1½ theel. zout1 theel. bakpoeder
- 1 theel. baksoda
- 1 peper
- 2 theel. komijnzaad (djira)
- 6 jonge tajerbladeren
- 1 liter olie.
*U hoeft geen bakpoeder en soda te gebruiken wanneer u zelfrijzende bloem gebruikt.
De komijn in een droge koekenpan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi,de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad.
Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een 2 tot 3 uur laten rusten in de koelkast. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de bara’s gaat bakken vormt u, op uw hand, ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als u de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie erop blijven schenken.
Resultaat: de bara wordt direct boller. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De bara’s goudbruin bakken. Bara wordt meestal met chutney of ketchup gegeten.