blog placeholder

Een eenvoudig salade die op een zomerse dag heerlijk smaakt. De oosterse smaak combineert een frisse salade met een pittig bijt

Bang Bang Chicken

Ingredienten

1 grote kipfilet 250 gram

1 hand vol lenteui gesnipperd

Groenten

2 eetlepels plantaardige olie

2 rode pepers zonder zaad

2 stuks verse gember

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

1 eetlepel pindakaas

1 eetlepel sesam olie

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel rijstwijn

Salade

50 gram tauge

3 lente uitjes gesnipperd

50 gram geraspte wortel

Bereiding

1. Plaats de kip in een kleine kookpan en schenk deze vol met water tot de kip onder staat. Voeg de lenteui toe. Kook de kip met deksel op een lag vuur voor ongeveer 6 minuten. Haal de kip uit de pan en als deze is afgekoeld en snij hem in kleine stukjes.

2. Verhit de olie in een pan en voeg als deze heet is de rode pepers, de gember, sesam zaad pindakaas, bruine suiker en rijstwijn toe. Verlaag dan het vuur en verhit het langzaam gedurende 1 tot 2 minuten. Laat de saus daarna afkoelen.

3. Blancheer de tauge voor enkele seconden in een pan met kokend water. Haal de tauge erui en dep deze droog met een schone doek. Meng de tauge daarna met de lenteui en de wortel. En verdeel de salade over 4 borden.

4. Verdeel de fijngesneden kip over de salade en schenk de pindasaus erover. Serveer het gerecht op kamertemperatuur.