blog placeholder

De boog moet niet altijd gespannen zijn en we mogen onszelf van tijd toch nog wel eens verwennen met een lekkernij, welke we misschien niet in ons ‘dieet’ terugvinden, maar wel heel lekker is. Maak gebruik van dit eenvoudig receptje en verwen jezelf eens met een lekker bananentaart. Smakelijk!

Bananentaart

– 375 g bloem
– 165 g boter
– 80 g suiker
– snufje zout
– 2 eieren
– 750 g bananen
– citroensap
– 50 g amandelen
– 1 eierdooier
– boter

Een zandtaartdeeg bereiden van: bloem, suiker, zout en eieren en op een koele plaats wegzetten.

Je snijdt de bananen in stukken van 3 à 4 cm en je doopt deze in het citroensap.

2/3 van het deeg uitrollen, er een ingevette springvorm mee bekleden en 10 minuten laten voorbakken.

Daarna beleg je deze met de stukjes banaan.

Het resterende deeg rol je uit tot een dunne lap en leg je over de bananen. De randen druk je dan op elkaar.
Met de eierdooier bestrijk je het deegdeksel.

Als laatste bestrooi je het geheel met de amandelschijfjes.

De baktijd neemt ongeveer een half uur in beslag bij 175 à 200°.

Smakelijk!!!