Recept voor een appeltaart met harde zoete “zandtaart” bodem.
Eenvoudig recept en kan haast niet mislukken. Deze heerlijke traditionele taart ruikt altijd zo lekker en bijna iedereen doe je een groot plezier met een heerlijke appeltaart!
Recept Appeltaart
Bereidingstijd: 45-55 minuten
Ingrediënten
Bodem
- 300g gezeefde bloem
- 200g boter 150g
- basterdsuiker (bruin)
Vulling
- 1,5 kg appels (vaste)
- 50g rozijnen
- 75g basterdsuiker (bruin)
- theelepel kaneel
Bereiding
Bodem
Zeef de bloem en voeg de basterdsuiker toe. Snijd de boter in kleine stukjes daar in. Kneed hiervan een massa.
Maak een grote bol van de massa en zet dit een kwartier in de koelkast om af te koelen en te rusten.
Vulling
Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de basterdsuiker en de uitgelekte en gewassen rozijnen en de kaneel hier aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
Neem een springvorm en beboter deze. Bestuif daarna met wat bloem zodat de taart later goed loskomt van de springvorm.
Doe het deeg in de vorm en druk deze goed in de springvorm. Zorg voor een flinke opstaande rand en spreid het deeg goed uit. Let op dat het deeg overal goed is gesloten en dat het overal ongeveer even dik is.
Voeg de vulling voorzichtig toe.
Bak de appeltaatt in het midden van de oven op 200 graden. Zeker 45 minuten, tot de appeltaart mooi bruin is.
Smakelijk!