blog placeholder

Appeltaart met rozijnen, appeltaart met een bodem van bladerdeeg, een omgekeerde appeltaart, een appelcake. Je kan het zo gek niet bedenken, maar met appels kun je heerlijk gebak maken. Wat is er nu lekkerder dan na een stevige winterwandeling thuis komen en je nestelen op de bank met  warme chocolademelk en een zelf gebakken stuk appeltaart. 

Benodigdheden

Voor het deeg:

* 300 gram bloem

* 200 gram roomboter

* 100 gram witte basterdsuiker

* 1 losgeklopt ei

* 1 zakje vanille suiker

Voor de vulling:

* 5 á 6 stevige appels, bijvoorbeeld pink lady

* 100 gram rietsuiker

* een eetlepel kaneel

* 1 koffielepel geraspte citroen

* 1 eetlepel cognac

Overige benodigdheden:

* Springvorm van 24 cm doorsnede

* Bakpapier

* Kook kwastje

 

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met het bakpapier.Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Doe de appels in een schaal en voeg aan de appels de rietsuiker,kaneel, geraspte citroen en de cognac toe en roer dit even goed door.Laat dit op een koele plaats lekker op elkaar inwerken.

 Doe de bloem met de witte basterdsuiker en de vanille suiker in een beslag kom. Doe de roomboter erbij en snijd de roomboter met 2 messen in kleine stukjes door de bloem en suiker heen. Voeg 2/3 deel van het losgeklopte ei toe en kneed met een hand tot een samenhangend deeg.

 Neem 2/3 deel van het deeg en verdeel dit op de bodem van de sprinvorm. Plaats nu de appelvulling op het deeg in de springvorm. Van het overige deeg maak je langwerpige reepjes en deze plaats je van de ene kant van de taart naar de andere kant. Smeer nu het nog zichtbare deeg in met het over gebleven eimengsel. Plaats de sprinvorm in de voorverwarmde oven voor 60 minuten. Na 60 minuten de appeltaart uit de oven halen en even laten afkoelen in de springvorm. Na het afkoelen is de taart heel gemakelijk uit de springvorm te halen door gebruik van bakpapier.

 TAART KLAAR GENIETEN MAAR!!