blog placeholder

Hierbij een lekker recept voor een kippensoep op een andere wijze gemaakt dan wat wij als Nederlanders zijn gewend. Het is rijk gevuld en super gezond en zodra je een bakje op hebt voel je je energieker. Heerlijk als je ziek bent of brak na het stappen of gewoon als avond eten.


Voor de soep heb je de volgende ingrediënten nodig:

1 zoete aardappel

Krieltjes in schil

2 voorgekookte maïs 

1 bakbanaan

1 winterpeen

1 pakje groentesoep

1 blokje kip bouillon 

Pakje kruiden voor kippensoep van Maggie of knorr bijvoorbeeld 

500 gram kippenbouten  (kleine stukken)

Bereidingswijze:

Gebruik  een grote grote pan en doe hierin water samen met een teen knoflook en de kippenbouten em laat dit koken voor ongeveer 30 a 45 minuten totdat de kip gaar is.

Snij ondertussen de wortel, aardappelen , banaan en maïs in stukken

Zodra de kip gaar is dan gooi je de gekookte water met de teen knoflook weg en kook je een nieuw pan met water aan en hier doe je kip weer in. Breng de water weer aan de kook en doe de bouillon en de zakje kruiden er ook gelijk bij in. Vervolgens gooi je alle groenten die je hebt gesneden erbij in. Ook direct het zakje groentesoep er bij voegen. En de aardappelen ook in het pan toevoegen.

Laat dit allemaal zachtjes koken voor ongeveer een uur. Ik weet niet zo uit mijn hoofd hoe lang want zelf laat ik het altijd zachtjes koken en af en toe doorroeren en als het nodig is dan voeg ik er wat water bij.  De aardappelen zorgen ervoor dat de soep dikker wordt. 

Als alle ingrediënten gaar zijn en de soep is goed op smaak dan kun je heerlijk eten. De soep hoort zoet te smaken en dit zal anders smaken dan normale kippensoep maar is heel erg lekker. De kip en maïs kun je met je handen op smikkelen en de volgende dag zal de soep heel dik zijn maar als je een kop water erbij voegt en opnieuw aan de kook brengen dan kun je weer opnieuw een pan soep aanmaken.

Eet smakelijk!!