Aangezien ik al enige tijd in de Filippijne vertoef zal ik enkele trditionele filipijnse recepten plaatsen. De eerste is Annato kip. Langzaam gesudderd kipfilet dat daarna wordt gewokt en met de saus en witte wijn wordt geserveerd
Annatto Chicken Recipe
Ingredients :
6 fijngehakte teentjes knoflook
1 kop witte wijn azijn
1 1/2 kop kippenbouillon
1 laurierblad
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel rode peperkorrels
3 eetlepels donkere sojasaus
1,5 kg kipfilet in stukken
2 eetlepeles plantaardige olie
Bereiding:
1. Voeg de kippenbouillon in een grote schaal samen met de gehakte knoflook, witte wijn azijn, laurierblad, korianderpoeder, zwarte en rode peperkorrels en de sojasaus.
2. Voeg de kipfilet in stukken toe en roer alles goed door. Bedek de schaal met huishoudfolie en laat het ruim 2 uur marineren in de koelkast.
3. Voeg alles nah et marineren in een grote sudderpan met dikke bodem en breng het aan de kook. Als het kookt laat het geheel met een deksel op de pan sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten.
4. Verwijder na 30 minuten het deksel en kook en zachtjes gedurende 10 minuten nog even door.
5. Schep de kip uit de pan en laat op een bord uitlekken.
6. Breng de saus opnieuw aan de kook en reducer de saus op een hoog vuur gedurende 10 minuten.
7. Verhit de olie in een wok of een grote bakpan en voeg als de olie heet is de stukken kip toe. Bak dit tot de kip bruin en knapperig is.
8. Voeg vervolgens de gereduceerde saus toe en serveer het geheel met witte rijst.