blog placeholder

Dit recept bevat ingrediënten die niet voor elkaar bedoeld zijn. Maar de combinatie is wel héél erg lekker. Laat je fantasie de overhand krijgen en combineer naar eigen inzicht.

Dit recept is gemaakt op basis van 5 volwassen personen.

 

Benodigheden:

1 Kg Aardappelschijfjes (voorgekookt)

1 Kg Witlof

500 Gr. H.O.H.gehakt

500 Gr. mager rundergehakt

2 Tomaten

2 teentjes knoflook

1 Ei

1 Rode ui (zo groot als een ei)

1 Rode Lombok (peper)

Geraspte kaas (naar smaak)

1pakje mix voor zuurkool met crémefrechesaus uit de oven

400ml koud water

3 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze:

Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.

Schil de rode ui en snijd in kleine blokjes (snijden en niet hakken).

Pel de knoflook teentjes en snijd deze zo fijn mogenlijk (snijden niet hakken of persen).

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Snijd de witlof in de lengte in 2 stukken verwijder het bittere stukje aan de onderkant en snijd nogmaals in de lengte door snij vervolgens in de breedte elke keer stukjes van ongeveer 1 cm doe alle witlof in een vergiet en was deze met koud water. laat de witlof vervolgens goed uitlekken.

Verwarm een grote wokpan met de olijfolie vervolgens fruit je hierin de rode ui lichtbruin voeg de knoflook en rode peper toe en laat even meefruiten. Voeg dan al het gehakt toe en bak dit rul(blijven roeren en mengen) als het gehakt gaar is voeg je alle witlof toemengt dit goed door elkaar en laat het 5 minuten mee bakken voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat deze ook nog 2 minuten mee bakken.

verwarm de oven voor op 200 graden celsius

meng de mix voor zuurkool met 400 ml koud water en klop dit goed door elkaar, voeg dan het ei toe en klop dit ook nog even mee.

neem een ingevette ovenschaal en beleg de bodem met de helft van de aardappelschijfjes (als schubben op elkaar). Schep daar bovenop het witlof/gehakt mengsel (niet te nat). en vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes op dezelfde manier als op de bodem er weer boven op leggen. Giet hierover de mix. bestrooi met geraspte kaas en zet het in de voorverwarmde oven   45-55 min. op 200 graden 

Smakelijk eten !!

lekker met koude appelmoes of koude stoofpeertjes

Zo  zie je maar weer dat je verschillende combinaties kunt gebruiken.

Laat je fantasie de vrije loop, maar er zorg altijd voor dat je geniet.