Met ananas kunt u eindeloos variëren. Bijvoorbeeld met dit recept voor 4 personen. Ook lekker voor niet-vegetariërs.
Ingrediënten:
een halve ui
1 knoflookteentje
1 eetlepel olie
4 rode paprika’s
600 ml kokosmelk
Zout
2 tot 3 eetlepels kerriepoeder
Snufje fijngemalen kruidnagel
Snufje koriander
Een bosje basilicum
250 gram verse ananas
2 eetlepels grapefruitsap
50 gram cashewnoten
Bereiding:
Snijd de ui en het knoflookteentje klein en bak deze in de olie. Snijd de paprika’s in repen en voeg ze toe aan de ui en de knoflook.
Blus het geheel af met kokosmelk, laat dit 10 minuten zachtjes koken en breng het op smaak met zout, kerrie, kruidnagel en de koriander.
Snijd de basilicum klein. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit samen met de helft van de basilicum toe aan de curry. Laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan.
Maak de saus af met grapefruitsap en voeg de cashewnoten en de rest van de basilicum toe.
Eet smakelijk!
Tip: maak het helemaal af door het gerecht in leeggehaalde ananashelften te serveren.