Een lekker nagerecht voor 4 personen. ’s Winters warm serveren met een flinke toef slagroom. In de zomer smaakt dit prima met een bolletje vanilleijs.
Ingrediënten:
1 ananas
2 roze grapefruits
2 eetlepels honing
4 eetlepels sinaasappelsap
100 gram (riet)suiker
175 gram volkorenspeltmeel
50 gram geraspte kokos
1 theelepel kaneelpoeder
110 gram boter
Bereiding:
Snijd de ananas in hapklare blokjes. Pel de grapefruits en haal met een scherp mesje het vruchtvlees uit de partjes.
Vermeng het sinaasappelsap en de honing en meng hier de ananas en de partjes grapefruit door.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de suiker, het meel, de geraspte kokos en de kaneel en kneed dit met 100 gram boter, net zolang tot het deeg verkruimelt.
Vet met het restant van de boter een ovenschaal in, verdeel het ananas-grapefruitmengsel daarin en bedek het met het kruimeldeeg.
Bak het geheel in de oven ca. 20 minuten tot de deegkruimels goudbruin zijn.
Eet smakelijk!