Bereidingstijd 30 min
per persoon ca. 269 kcal/1128 kj
Benodigdheden voor 20 koekjes
175 g boter
125 g suiker
8 eierdooiers
200 g gemaken amandelen
9 el amandellikeur
500 g bloem
2 tl bakpoeder
bloem voor het uitrollen
vet of olie om te frituren
kaneelsuiker voor te bestrooien
Klop de zachte boter met de suiker en de dooiers in een kom schuimig.
Roer de gemalen amandelen en de amandellikeur erdoor.
Meng de bloem en bakpoeder.
Roer de helft van dit mengsel door het beslag en kneed de rest van het bloemmengsel erdoor.
Kneed het deeg aansluitend 10 minuten en laat het dan 10 minuten op een koele plaats rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een dikte van 1 cm en steek er amandelvormige koekjes uit.
U kunt het deeg ook met een deegradertje in kleine ruiten snijden.
Verhit het frituurvet tot 180 °C.
Bak de koekjes, met een paar tegelijk, in het vet tot goudbruin.
Laat de koekjes op keukenpapier uitlekken en wentel ze door de kaneelsuiker als ze nog warm zijn.
Smakelijk !!