blog placeholder

Bereidingstijd  30 min

per persoon ca. 269 kcal/1128 kj

Benodigdheden voor 20 koekjes

175 g boter

125 g suiker

8 eierdooiers

200 g gemaken amandelen

9 el amandellikeur

500 g bloem

2 tl bakpoeder

bloem voor het uitrollen

vet of olie om te frituren

kaneelsuiker voor te bestrooien

Klop de zachte boter met de suiker en de dooiers in een kom schuimig.

Roer de gemalen amandelen en de amandellikeur erdoor.

Meng de bloem en bakpoeder.

Roer de helft van dit mengsel door het beslag en kneed de rest van het bloemmengsel erdoor.

Kneed het deeg aansluitend 10 minuten en laat het dan 10 minuten op een koele plaats rusten.

Rol het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak uit tot een dikte van 1 cm en steek er amandelvormige koekjes uit.

U kunt het deeg ook met een deegradertje in kleine ruiten snijden.

Verhit het frituurvet tot 180 °C.

Bak de koekjes, met een paar tegelijk, in het vet tot goudbruin.

Laat de koekjes op keukenpapier uitlekken en wentel ze door de kaneelsuiker als ze nog warm zijn.

Smakelijk !!