blog placeholder

Coca-cola is overal ter wereld verkrijgbaar. Het is een merk van cola en is als handelsmerk geregistreerd.

Het ontstaan van Coca-cola.

Coca-cola is ontwikkeld als een non-alcoholisch alternatief op de door hem verkochte imitatie van de destijds populaire Vin Mariani. Apotheker John Pemberton heeft deze drank uitgevonden.Vroeger werd het verkocht in kruikjes met een dikke siroop die je zelf nog moest mengen met water. Nadien is iemand op het idee gekomen om het te mengen met koolzuurhoudend water. Zo is coca-cola geworden hoe hij nu is.

De eerste coca-cola fabriek is geopend in vicksburg mississippie. Vroeger kon je coca-cola kopen langs de weg voor amper 5 dollarcent. Eerst werd het bekend in amerika, daarna in heel de wereld. Momenteel kost coca-cola tussen de 1 en 3 euro.

Over de vorm van de fles.

In het begin was het de bedoeling dat de fles in het donker herkend moest worden. Moest hij breken zou je het nog herkennen. De vorm is gemaakt naar de vrucht van de cocaplant. Hij is op het idee gekomen door de ingredienten kolanoten en coca op te zoeken in een encyclopedie. De blikkjes verschenen pas later. Het staartje dat door het logo gaat was voorheen een boog en heeft nu de vorm gekregen van een fles.

Welke bestandsdelen zitten er nu in coca-cola?

Coca-cola is vooral afkomstig uit cocaplant en kolanoten. Het volledige recept is geheim. Maar wat we wel weten is,

Koolzuurhoudend water, fructosestroop of sacharose, E338 fosforzuur, E150d karamel, cafeine en arabische gom.

Coca-cola is zuur met een ph-waarde van 2,6. Door de suikers word dit gemaskeerd.

Inmiddels zijn er al verschillende soorten coca-cola in omloop zoals, coca-cola light, cafeine vrij, coca-cola zero.