Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke fragole all’aceto balsamico ‘aardbeiendessert met balsamico’
buon appetito!
fragole all’aceto balsamico
aardbeiendessert met balsamico
ingredienten
-400 g aardbeien, 4 stuks achterhouden voor de garnering
-1 eetl sinaasappellikeur (bijvoorbeeld cointreau)
-1 eetl balsamicoazijn
-200 g mascaprone
-sap van 1 citroen
-2 eetl suiker
-125 ml slagroom
1. Pureer de helft van de aardbeien samen met de likeur en de balsmicoazijn tot een saus.
2. Maak de rest van de aardbeien fijn met een vork
3. Klop met een mixer mascarponem citroensap en suiker tot een luchtig mengsel
4. Klop de slagroom stijf en schep door het mascarponemengsel.
Schep de fijngemaakte aardbeien er luchtig doorheen
5. Verdeel de aardbeiensaus over 4 dessertcoupes.
Schep de aardbeiencrème erop en zet de coupes een uur in de koelkast
6. Garneer de coupes met een aardbei.