Ingrediënten.
- 1 pak voorgekookte aardappelen (300 tot 500 gram)
- Geraspte jong belegen kaas
- Aardappelkruiden (van Verstegen)
- Boter
Benodigdheden.
- Oven
- Ovenschotel (bij voorkeur rond)
Verwarm de over voor op 220 graden.
Begin met het invetten van de ovenschaal (de gehele binnenkant). Hierbij is het leuk om een ronde ovenschaal te gebruiken zodat je een soort aardappelquiche of aardappelpannenkoek krijgt.
Verspreid vervolgens een deel van de aardappelen over de bodem.
Hierover strooit u een deel van de geraspte kaas. Deze is uiteraard ook aan te passen in oude kaas, dit is naar keuze.
Verspreid vervolgens hierover de rest van de aardappelen.
Strooi vervolgens weer de geraspte kaas over de aardappelen. En als laatste strooit u de aardappel kruiden over de kaas en zet u de ovenschaal in het midden van de oven.
Wacht 45 minuten en haal uw aardappelschotel uit de oven.
Natuurlijk is het mogelijk om het aantal lagen van aardappelen en kaas uit te breiden naar meerdere lagen. Het is aan te raden om bij dit gerecht een lekker stuk vlees of vis te serveren. En u bent klaar om te eten.